Topplederbloggen

Executive outplacement Mellom to jobber

 

-skrevet av Michael Møller Pedersen

Niklas Savander valgte å forlate stillingen som Executive Vice President i Nokia for å søke nye utfordringer. På denne reisen ble han overrasket over hvor krevende det faktisk er å finne en stilling som man virkelig ønsker – til tross for solid ledererfaring og mye kompetanse. Les om hvordan han håndterte en lang periode uten fast jobb og hvilke råd han gir andre i samme situasjon.

Niklas Savander visste gjennom flere år at han ønsket å bygge på sin karriere hos Nokia med en annen topposisjon. Likevel kom det overraskende på ham hvor lang tid det tok ham å finne den riktige jobben.

Savander brukte fire måneder på å gire ned, og da han igjen ble klar for travelhet og ansvar, var han overbevist om at den riktige jobben ville dukke opp fort. Men der tok han feil. De forventede to månedene endte med å vare i 14.

Dette lærte Niklas Savander av programmet

  • Det er utfordrende å forberede seg mentalt på den reelle situasjonen at man er uten jobb, og derfor er det viktig å alltid pleie nettverket sitt, både i den virkelige verden og på sosiale medier.
  • Aksepter at det sikkert kommer til å koste mer tid og arbeid enn du hadde regnet med.
  • Ikke forvent at headhunterne gjør alt arbeidet for deg.
  • Benytt deg av karrierecoaching og -rådgivning, og utvid dette med å trekke på lokal kompetanse hvis du søker jobb i utlandet.
  • Betrakt alle møter i prosessen som en nettverksaktivitet og noe du kan lære av.
  • Gi de forskjellige stillingene og virksomhetene poeng basert på en personlig liste over parametere som er viktige for deg.

Ved å planlegge og strukturere prosessen, klarte Niklas til slutt å lande jobben som President & CEO for det svenske medisinselskapet Elekta.

Vi i AS3 Executive er stolte og imponerte over hva Niklas Savander har fått til, og vi er svært glade for at han ønsket vår hjelp i prosessen.

 

I 2014 utga vi en coffee-table-bok i anledning vårt 25-årsjubileum med 25 kundehistorier om strategisk ledelse, endringsledelse, nedleggelser av virksomheter, oppsigelsesprosesser, stresshåndtering og coaching. Boken ble i 2015 internasjonalt anerkjent i to europeiske kommunikasjonskonkurranser. Hos FEIEA ble den nummer to i kategorien ‘Beste flerspråklige utgivelse’, og hos European Excellence Awards var den i finalen i kategorien ‘Corporate Advertising’.

Outplacement for toppledere
«Det er umulig å være nok forberedt på perioden mellom to jobber» Niklas Savander

Niklas Savander