Topplederbloggen

Executive outplacement Er du toppleder og har mistet jobben?

-skrevet av Helge Strømnes

En toppleder sitter utsatt til når ansvaret for manglende resultatoppnåelse skal plasseres. Derfor vil flere toppledere enn andre arbeidstakere oppleve å bli oppsagt i løpet av sin karriere. Det kjenner du kanskje til allerede? Når oppsigelsen er et faktum, begynner forhandlingene om en sluttpakke. Her bør Executive Outplacement inngå. 

Toppledere har også fordel av Outplacement

Samtidig som en oppsigelse av en toppleder skiller seg fra andre oppsigelser, skiller Executive Outplacement seg fra et tradisjonelt Outplacement-program.

Målet med Executive Outplacement er at du går den raskeste veien mot ditt neste karrieresteg. Programmet handler først og fremst om å kartlegge og avklare dine kompetanser, ambisjoner og nettverk, sette opp mål og utarbeide en strategi og handlingsplan som fører deg til drømmejobben. Du vil i tillegg få praktiske råd og hjelp til å skrive CVer og formulere effektive søknader.

Executive Outplacement er typisk klassisk strategiarbeid. Det er et verktøy som du kan bruke til å underbygge ambisjonene dine og fasilitere jobbsøkingsprosessen din.

Velg Executive Outplacement-leverandør etter dine behov

For toppledere mener vi i AS3 Executive at man bør velge seg en Executive Outplacement-leverandør som vet hvordan man organiserer og skaffer seg et godt nettverk. Å kunne lage den beste nettverksstrategien krever inngående kjennskap til Executive-arbeidsmarkedet og headhuntere – ikke bare i Norge, men internasjonalt.

Det er også viktig at du overveier hvilke ressurser og kompetanser leverandøren kan tilby. Profesjonell Executive Outplacement kan ikke nøye seg med å bruke én enkelt rådgiver som skal fylle alle funksjonene i programmet.

Et godt Executive Outplacement-program krever ekspertise fra fagpersoner som kan ivareta dine ønsker om fokus på spesifikke bransjer, personlig merkevarebygging og eventuelt muligheten til å gjennomføre styreutdanning.

Har du, som oppsagt toppleder, en ambisjon om en styrekarriere, bør du velge en leverandør som har inngående kunnskap og kontakt med styremarkedet og som kan gi deg de rådene du trenger.

Personlig og digital merkevarebygging av Executives

Som toppleder har du en markant synlighet på arbeidsmarkedet og i den offentlige sfære. Samtidig har rammene for arbeidsmarkedet endret seg drastisk de senere årene.

En Executive Outplacement-leverandør må kunne hjelpe deg med å lage en strategi for din personlige merkevarebygging i sosiale medier. Du må vite hvordan du skal bruke de ulike sosiale mediene når du skal innta rollen som en ny toppleder.

Få rådgivning på eget nivå

Noe av det viktigste i valget av Executive Outplacement-leverandør er at du velger en leverandør som kan rådgi på toppledernivå og matche dine behov.

De rådgiverne du møter skal selv ha Executive-erfaring slik at de kan imøtekomme dine behov og forstå kompleksiteten og risikoen det ligger i en topplederrolle, samt sparre i samsvar med din faktiske situasjon.

En Executive Outplacement-leverandør med det rette erfaringsnivået hos sine rådgivere vil også kunne tilby deg et større nettverk i både norsk og internasjonalt næringsliv.

80 prosent av alle Executive-stillinger genereres i nettverket, så ved å velge en leverandør med et stort nettverk øker du sjansene dine for å åpne døren til det neste steget i din karriere.  

Executive outplacement
Er du toppleder og har mistet jobben? Vær kritisk til din Executive Outplacement-leverandør. Helge Strømnes

Helge Strømnes

Rådgiver i AS3 Executive