Topplederbloggen!

Executive outplacement Å søke jobb som toppleder

Niklas Savander valgte å forlate stillingen som Executive Vice President i Nokia, og heller søke nye utfordringer. I jakten på ny jobb ble han overrasket over hvor krevende det var å finne en stilling som passet ham - til tross for solid ledererfaring og rikelig med kompetanse.

 

Etter fire måneder med nullstilling etter en krevende periode i Nokia, tok Niklas fatt på jobben med å finne seg en ny lederstilling. Fra nettverk hadde han hørt at man bør forvente 12-18 måneder med aktiv jobbsøking før man kunne finne den nye drømmejobben. "Jeg kunne ikke fatte at det skulle ta mer enn 2-3 mnd, men fikk meg en skikkelig wake-up call når det tok hele 14 mnd.", sier Niklas.

Som en del av prosessen, valgte Niklas å ta på seg flere short-term prosjekter. Selv sier han at det var et klokt valg som gjorde det mulig for ham å holde seg oppdatert på næringslivet, samt å utvikle ny kompetanse.

For å kartlegge veien videre, ble det laget en oversikt over hvilke behov han ønsket å tilfredsstille for å bli fornøyd med en ny topplederjobb. Listen inneholdt en lang rekke parametre helt fra geografisk beliggenhet til de ulike selskapers styremedlemmer.

Ved å planlegge og strukturere prosessen, klarte Niklas til slutt å lande jobben som President & CEO for det svenske medisinselskapet Elekta.

Vi i AS3 Executive er stolte og imponerte over hva Niklas Savander har fått til, og vi er svært glade for at han ønsket vår hjelp i prosessen.

"Når min siste dag for Nokia faktisk kom, så føltes det veldig rart. Til tross for at det var mitt eget valg, så ble det utfordrende å forlate alt av forretningsrelaterte oppgaver." Niklas Savander, President & CEO, Elekta